Carian

Jumaat, 31 Disember 2010

Warna-warni 2010

Sepanjang tahun 2010, macam-macam keadaan saya lalui terutamanya kebosanan pabila bercuti panjang dari sesi mengadap buku selama 6 bulan bermula Januari 2010. Namun, adakalanya masa terluang diisi dengan aktiviti sukarela bersama pertubuhan masyarakat disini demi kepentingan adik-adik yang masih bersekolah. Kem Cinta Islam (KCI) merupakan kem pengisian ilmiah Islam yang banyak kali saya terlibat, iaitu 3 siri berturut-turut. Sekarang KCI sudah selesai dengan siri kelima. Selain KCI, sesi motivasi pelajar seperti bengkel teknik belajar bersama dengan guru-guru terkenal juga memberikan pengalaman yang berbeza semasa mengendalikan program tersebut. 

Tahun 2010 adalah tahun yang bermakna bagi saya kerana pada tahun ini dianugerahkan Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (Pemasaran) setelah berhempas-pulas selama 3 tahun menuntut di Universiti Teknologi MARA Kampus Bandaraya Melaka. Terima kasih buat semua tenaga pengajar yang berada disana dan sahabat handai yang dikenali sepanjang tempoh belajar yang lalu.
Pada bulan Julai 2010, saya diterima masuk untuk melanjutkan pelajaran diperingkat sarjana pentadbiran perniagaan di Universiti Teknologi MARA dan satu semester sudah berlalu dengan pahit maung mengembeling tenaga mengembalikan momentum didalam mengaut segala ilmu yang ada. Diperingkat ini, aku seolah-olah tiada corak sebagai seorang pelajar malah seperti orang bekerja, pergi pukul 6.30 pagi dan pulang 6.00 petang. Adakalanya lebih awal. Meskipun begitu, pasrah dan tawakkal kepada Allah Rabbul Jalil adalah keutamaan selain daripada daya usaha untuk menggapai kejayaan. Alhamdulillah, meskipun kabur diperjalanan dek kerana kabus, perjuangan seterusnya mesti diteruskan satu persatu.

Ramai sahabat yang telah mendirikan rumah tangga masing-masing sepanjang tahun ini dan mungkin akan ramai lagi yang mengikuti jejak langkah yang sama pada tahun hadapan. Tahniah buat semua dan semoga persahabatan kita akan dirahmati oleh Allah dan berkekalan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan