Carian

Khamis, 18 Oktober 2012

Dakwaan Soi Lek mengenai hudud, mengapa Ulamak Muda UMNO senyap?

Dipetik daripada laman sesawang Malaysiakini memaparkan dakwaan Chua Soi Lek, Presiden MCA (sekutu UMNO didalam Barisan Nasional) mengenai hudud.

"Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek mendakwa seramai 1.2 juta rakyat Malaysia akan kehilangan kerja sekiranya PAS melaksanakan hudud di Malaysia.

Chua yang memetik satu SMS oleh individu tidak dikenali, menyenaraikan pelbagai industri yang terjejas denga kehilangan pekerjaan yang didakwa itu, sekiranya hudud dilaksanakan.

Dakwanya, ia termasuk pekerjaan di resort perjudian Genting Highlands, pusat pertaruhan dan juga rumah urut.

Beliau membuat dakwaan itu melalui blog video dan Facebook hari ini, berdasarkan SMS yang didakwanya diterima pagi ini.

Beliau bagaimanapun tidak dapat mengesahkan pengirim tersebut kerana panggilannya tidak disambut, katanya.
"

Ketika UMNO sibuk menghentam PAS yang bekerjasama dengan DAP dengan hasutan bahawa DAP akan membawa dakyah kristianisasi dan akan menghilangkan kekuasaan Melayu, Chua Soi Lek pula bertempik dengan kenyataan mengenai hudud yang dari mana entah kita tidak tahu beliau belajar. Para Ulamak Muda UMNO membisu seribu bahasa. Tatkala filem Innocent of Muslim menghina nabi Muhammad SAW, UMNO bangkit berdemo, Chua Soi Lek menghina hukum Allah, dijahit bibir hilang seribu kata.

Kenyataan beliau lebih awla untuk diambil berat kerana membawa kerosakan dan penghinaan yang terang-terangan terhadap hukum dan ajaran Islam yang suci. Bangkit dan sedarlah wahai ahli-ahli UMNO yang mengaku beriman, sedarlah anda berada dimana sekarang. Bangkit dan perjuangkan Islam yang syumul dan jangan membisu dengan menunding jari mencari salah orang lain, periuk nasi dikepit kesana kemari.

Salam perjuangan untuk semua. Allahu Akbar

Tiada ulasan:

Catat Ulasan